Ισλαμιστική θρησκευτική αίρεση από την Τουρκία άρχισε να δραστηριοποιείται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

 

images Hala Sultan Mia Milia mia-milia-mosque-2

Ο Αχμέτ Μαχμούτ Ανλού, επικεφαλής Ισλαμιστικής αίρεσης στην Τουρκία, ο οποίος αποκαλείται Αχμέτ Χότζα, επιβεβαίωσε ότι οργανώθηκαν συναντήσεις σε τεμένη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, οι οποίες είχαν σχέση με την αίρεση.
Ωστόσο, δήλωσε ότι τα άτομα, που συμμετείχαν στις συναντήσεις δεν είναι μέλη της αίρεσης, όπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν.
Πριν από λίγες ημέρες, σε ρεπορτάζ σε Τουρκοκυπριακή εφημερίδα, αναφέρθηκε ότι ορισμένα άτομα, τα οποία συνδέονται με τον Αχμέτ Χότζα διάβαζαν το Ισλάμ, Χούτμπα, (κήρυγμα, που γίνεται κατά την προσευχή το μεσημέρι της Παρασκευής και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις) σε πολλά σημαντικά τεμένη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την άδεια του λεγόμενου τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων.

images Mosqe Inside   images
Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, ο ”επικεφαλής του τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων” του κατοχικού καθεστώτος Ταλίπ Αταλάϋ, δήλωσε ότι καμμιά ”άδεια” δεν παραχωρήθηκε σε κανένα, εκτός από εκείνους, που εργάζονται στο λεγόμενο τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων για να οργανώσει οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή ή να κάμει κήρυγμα στα τεμένη.
Ο Ταλίπ Αταλάϋ χαρακτήρισε τα άτομα αυτά επικίνδυνα.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *