Ελεύθερος ο Κούρδος ηγέτης Σαλίχ Μουσλίμ. Απόφαση δικαστηρίου της Τσεχίας.Πνέει τα μένεα η Τουρκία, που είχε ζητήσει την έκδοσή του.

images Muslim Kurdish Leadre αρχείο λήψης

Η Τουρκία επέκρινε την απόφαση δικαστηρίου της Τσεχίας να αφεθεί ελεύθερος ο Κούρδος πολιτικός και πρώην συμπρόεδρος του Συριακού Κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ενωσης Σαλίχ Μουσλίμ.
Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγ, έντονα ενοχλημένος, δήλωσε ότι η απόφαση θα επηρεάσει τις σχέσεις Τουρκίας και Δημοκρατίας της Τσεχίας.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η απόφαση είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.
Ο Μπεκίρ Μποζντάγ ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι η απόφαση αποτελεί σαφή υποστήριξη της τρομοκρατίας.

images Bekir Boztag thumbs_b_c_d0b6decb7ce50f5847b305d209a976f0
Ο Κούρδος πολιτικός Σαλίχ Μουσλίμ, συνελήφθη την Κυριακή στην Πράγα, ύστερα από αίτημα της Τουρκίας προς την Τσεχική Δημοκρατία για την έκδοσή του στην Αγκυρα.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ κάλεσε την Τσεχική Δημοκρατία να διορθώσει δήθεν το λάθος της με την απελευθέρωση του Σαλίχ Μουσλίμ.
Η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι ο Κούρδος πολιτικός βρίσκεται πίσω από τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία.Ο ίδιος απορρίπτει τον ισχυρισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>