Ο Ταγίπ Ερντογαν καλεί τους Τούρκους να είναι έτοιμοι για επιστράτευση.

images Erdogan N αρχείο λήψης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν, κάλεσε τους Τούρκους να είναι έτοιμοι για επιστράτευση.
Σε ομιλία στην πόλη Καχραμανμαράς, στη νοτιανατολική Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογαν προειδοποίησε ότι θα υπάρχει θερμό καλοκαίρι και πως ο Τουρκικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να κληθεί σε επιστράτευση.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η δήλωση αυτή αφήνει να νοηθεί ότι ο Τουρκικός στρατός, που εισέβαλε στην Αφρίν της Συρίας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και φαίνεται πως οι Κούρδοι έχουν επιφέρει σημαντικά πλήγματα στις Τουρκικές δυνάμεις.

images Turkey Syria Afrin Map αρχείο λήψης
Ο πρόεδρος Ερντογαν είπε ότι ύστερα από συναντήσεις με τη στρατιωτική ηγεσία, αν ο λαός κληθεί σε επιστράτευση, θα απαντήσει με πρώτο τον ίδιο, προετοιμάζοντας έτσι τους Τούρκους για πόλεμο στη Συρία, που θα έχει διάρκεια.
Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε δίπλα του εξάχρονο κοριτσάκι λέγοντας τα εξής :” Η Τουρκική σημαία είναι στη τσέπη της και με το θέλημα του Αλλάχ θα σκεπάσει το φέρετρό της, όταν γίνει μάρτυρας”.

».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>