Η παράνομη Τουρκική πρεσβεία άσκησε πιέσεις για να μειωθεί η ποινή των εποίκων, που διενήργησαν επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα.

images occupied Nicosia imagesimages-eltsil-occuo-european-sener-elcil-700x496

Υπό τον τίτλο ”Η πρεσβεία κατέβαλε εξαιρετική προσπάθεια για να μειωθεί η ποινή”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ορτάμ γράφει ότι ο Σενέρ Ελτσίν, γενικός γραμματέας της οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων καθηγητών, δήλωσε ότι η λεγόμενη αστυνομία και η λεγόμενη εισαγγελία με ”αξιωματούχους” της παράνομης Τουρκικής πρεσβείας κατέβαλε εξαιρετική προσπάθεια για να μειωθεί η ποινή των υπόπτων, σε σχέση με την επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας Αφρίκα στις είκοσι-δύο περασμένου μηνός.
Ο Σενέρ Ελτσίλ ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια αυτή ήρθε στο φως από κόμμα, [των εποίκων] το οποίο δημιούργησε η παράνομη Τουρκική πρεσβεία.
Σε γραπτή δήλωση, ο Σενέρ Ελτσίλ διερωτάται τι συνέβη με την επιπρόσθετη λεγόμενη έκθεση, που είχε ετοιμάσει η ψευδοαστυνομία και τι συνέβη με τους εννέα υπόπτους, οι οποίοι καταζητούνταν.

images Africa NNN imagesimages Africa Damages DUJ24knXkAMFiUK
Ενώ, υποστηρίζει, η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη ασκήθηκε πίεση στους λεγόμενους δικαστές.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έξι έποικοι, που κατηγορούνταν για τις επιθέσεις εναντίον των γραφείων της Αφρίκα και του κτιρίου της ψευδοβουλής καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο έως έξι μηνών.
Οι επιθέσεις διενεργήθηκαν, ύστερα από εντολή του προέδρου Ερντογαν, επειδή η Αφρίκα έκαμε αναφορά σε εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν της Συρίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>