Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη διενέργεια ”μονομερών” γεωτρήσεων στην Κύπρο δηλώνει προκλητικά ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

ELDER 9. Sektör Toplantısı

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϋράκ, διατύπωσε νέες απειλές σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνοντας προκλητικά ότι η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει τη διενέργεια ”μονομερών” γεωτρήσεων.
Μιλούσε σε φόρουμ για την ενέργεια, που πραγματοποιείται στην Τουρκία, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ είπε ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική και ισχυρίστηκε ότι η Ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, με τη διαδικασία, που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και συνεχίζοντας την πολιτική, η οποία βασίζεται ”στα τετελεσμένα”, προσπαθεί να συνεχίσει το δρόμο της μόνη όχι μόνο στο νησί, αλλά και σε σχέση με τα χωρικά ύδατα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

images Cyprus NEW AOZ MAP DWYrzAlW4AAqe0X
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας πρόβαλε επίσης τον ισχυρισμό ότι το κατοχικό καθεστώς είναι ”χώρα”, που ακολουθεί εποικοδομητική πολιτική με την επιρροή της Αγκυρας και πως η Τουρκία διατύπωσε τη θέση της στο τραπέζι:
”Για όσο καιρό δεν υπάρχει έξυπνη λύση θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί.Αν η γεώτρηση διενεργείται μονομερώς η Τουρκία δεν θα την επιτρέψει”, είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>