Στον Τουφάν Ερχουρμάν η ”εντολή” για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού.

images-erhurman-ctc-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή ανέθεσε τη λεγόμενη εντολή για σχηματισμό παράνομης κυβέρνησης συνασπισμού, στον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσείν Οζγκιουργκιούν παρέδωσε την ”εντολή” μετά την αποτυχία του να προέλθει σε συμφωνία με κανένα άλλο κόμμα για εγκαθίδρυση νέας λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού.
Ο Τουφάν Ερχουρμάν δήλωσε ότι ”καθήκον” του είναι ο σχηματισμός νέας λεγόμενης κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν, η οποία, όπως είπε, θα αγκαλιάσει και ενώσει όλους στη χώρα, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και θα επικεντρωθεί στην προώθηση της ισότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, κατά την έκφρασή του.

images Tzemal Ozigkit     images
Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο ηγέτης του Κόμματος της Κοινωνικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζιγκίτ, δήλωσε ότι το κόμμα ενέκρινε τη συμμετοχή του σε τετρακομματική λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού και πως θα του δοθούν τα λεγόμενα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.
Θα αναλάβει, εξάλλου, την λεγόμενη προεδρία της ψευδοβουλής.
Σύμφωνα με τη Χαλκίν Σεσί, μετά την παράδοση της ”εντολής”, ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *