Στο στόχαστρο του Ερντογαν η Αφρίκα, η οποία χαρακτήρισε εισβολή την Τουρκική ”επιχείρηση” στην Αφρίν της Συρίας.Σοβαρές ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας από εξαγριωμένο όχλο με υπόδειξη Ερντογαν.

images Africa Newspaper  images

Υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο ”Ακόμη μιά κατοχική επιχείρηση από την Τουρκία” , η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα αναφέρεται στην Τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας, που ελέγχεται από τους Κούρδους.
Πάνω από τον τίτλο αυτό η Αφρίκα γράφει :
”Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, η επιχείρηση κλάδος ελαίας στη Συρία”.
Στη σημερινή της έκδοση, η εφημερίδα γράφει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, μιλώντας χθες στην Προύσα, αναφέρθηκε στον πρωτοσέλιδο τίτλο της Αφρίκα και ισχυρίστηκε ότι μιά χυδαία εφημερίδα στη βόρεια Κύπρο, όπως αποκάλεσε το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, έχει χρησιμοποιήσει έναν ”ανήθικο τίτλο”.
Καλώ τους αδελφούς μου στην ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”, πρόσθεσε, να τηρήσουν την πρέπουσα στάση.

images-erdogan-n-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι η εφημερίδα γράφει πως ο Τουρκικός στρατός διενεργεί νέα εισβολή μετά την Κύπρο.”Τι ανηθικότητα είναι αυτή”, ισχυρίστηκε, ”και τι ντροπή”.
Οι αδελφοί μου στη ”βόρεια Κύπρο”,κατέληξε, πρέπει να δώσουν την πρέπουσα απάντηση.
Μετά τις δηλώσεις Ερντογαν, ορισμένες οργανώσεις στα κατεχόμενα ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αφρίκα.
Ο λεγόμενος δήμαρχος του κατεχόμενου χωριού Κώμη Κεπίρ, Αχμέτ Σενάρογλου, δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία με όλο το προσωπικό του ”δήμου”.
Ο λεγόμενος πολιτιστικός σύνδεσμος των παράνομων εποίκων από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σε ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι ”η απάντηση από τον πρόεδρο ήρθε.Οι αδελφοί μου από την Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου πρέπει να δώσει την αναγκαία απάντηση”.

images Ozgurgun North-Cyprus-News-Huseyin-Ozgurgun
Ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν, λεγόμενος πρωθυπουργός του κατοχικού καθεστώτος, αντέδρασε έντονα απέναντι στην εφημερίδα Αφρίκα.
Στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε:
”Αν οι Τούρκοι δεν δολοφονήθηκαν από το 1974, ο μόνος λόγος είναι οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έφεραν και προστατεύουν την ειρήνη.Αυτοί, που αποκαλούν τον στρατό μας κατοχικό στρατό εξυπηρετούν μόνο το ρατσιστικό ΕΛΑΜ, την Εκκλησία και αυτούς, που θέλουν την ένωση και θα αντιμετωπίσουν σίγουρα την έντονη αντίδρασή μας”.
Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Μουράτ Κανατλί και η Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Αφρίκα.
Ο Μουράτ Κανατλί σημείωσε ότι αυτό, που έγραψε η Αφρίκα και προκάλεσε την οργή του Ερντογαν είναι αλήθεια, ότι η Τουρκία εισέβαλε τόσο στην Κύπρο όσο και στη Συρία.
Ο Ερντογαν και η ”συμμορία” του, πρόσθεσε, θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τώρα και στο εξής.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς γράφει ότι ο Ταγίπ Ερντογαν κάλεσε τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν να πάρει μέτρα εναντίον της Αφρίκα.

images Afrika Turkish Cypriot Newspaper   images
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ορτάμ, εξάλλου, αναφέρεται στο θέμα υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο ”Στο στόχαστρο του Ερντογαν η εφημερίδα Αφρίκα”.
Υπό τον τίτλο ”Καταδίκη της Αφρίκας”, γράφει ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας σε ανακοίνωση επικρίνει έντονα την εφημερίδα για την αναφορά της σε εισβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, τέλος, γράφει ότι ο όχλος, που συγκεντρώθηκε σήμερα μπροστά από τα γραφεία της Αφρίκα έσπασε όλα τα παράθυρα του κτιρίου, η πινακίδα της εφημερίδας αποκολλήθηκε και καταστράφηκε το εσωτερικό τμήμα των γραφείων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

images Africa Damages DUJ24knXkAMFiUK
Η Κίπρις δημοσίευσε φωτογραφίες από τις ζημιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *