Σε λεγόμενη κατ’ αρχή συμφωνία, φαίνεται να κατέληξαν τα τέσσερα κόμματα της αριστεράς για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού.

images occupied Nicosia images

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, οι διαβουλεύσεις για εγκαθίδρυση τετρακομματικής λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού αριστερών κομμάτων, φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα κόμματα, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα του Λαού, το Κόμμα Κοινωνικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα, έχουν καταλήξει σε λεγόμενη κατ’ αρχήν συμφωνία, την οποία θα υπογράψουν τη Δευτέρα.Η συμφωνία αφορά την κατανομή των λεγόμενων υπουργείων.

images-erhurman-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Λεγόμενος πρωθυπουργός θα αναλάβει ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουρμάν.
Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης, επέκρινε τα τέσσερα αριστερά κόμματα για την προσπάθειά τους να εγκαθιδρύσουν λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού.
Η προσπάθειά τους, είπε προκλητικά, αποτελεί δήθεν πολιτικό πραξικόπημα.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η λεγόμενη εντολή έπρεπε να ανατεθεί στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το οποίο, πρόσθεσε, κέρδισε τις παράνομες βουλευτικές εκλογές.
Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή, ζήτησε από τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν να παραμείνει η απερχόμενη ”κυβέρνηση” έως ότου σχηματισθεί νέος λεγόμενο συνασπισμός.
Την ίδια ώρα, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας καταβάλλει προσπάθειες για σχηματισμό τρικομματικής ”κυβέρνησης συνασπισμού” με το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα των εποίκων, της Αναγέννησης.
Σύμφωνα με την Κίπρις, το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο.

images Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf
Σε ερώτηση κατά πόσο προτιμά τετρακομματική ή τρικομματική ”κυβέρνηση συνασπισμού”, ο Σερντάρ Ντενκτάς απάντησε ”θα δούμε”.
Υπό τον τίτλο ”Υπάρχει παρέμβαση της Αγκυρας ?” ο αρθρογράφος Λεβέντ Οζαντάμ γράφει στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, ότι στη διάρκεια των τελευταίων ημερών λέγεται πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε τον μεγαλύτερο αδελφό του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου προκειμένου να τεθεί επικεφαλής των προσπαθειών για εγκαθίδρυση λεγόμενης κυβέρνησης.
Φημολογείται ότι θα επιβάλει την εγκαθίδρυση λεγόμενου συνασπισμού των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Κόμματος του Λαού.

images-cavusoglu-new-nn-n_102853_1
Μερικοί πολιτικοί, συνεχίζει ο αρθρογράφος, χαρακτηρίζουν τις φήμες ως ”ρύπανση πληροφοριών”, αλλά μερικοί άλλοι πιστεύουν το αντίθετο, ο οποίος προσθέτει ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον η Αγκυρα παρεμβαίνει στην εγκαθίδρυση λεγόμενης κυβέρνησης στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Αν αυτό συμβαίνει, σημειώνει, αποτελεί ντροπή για την Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>