Ο Μουσταφά Ακκιντζιή εξήγησε τη ”διαδικασία” σχηματισμού νέας λεγόμενης κυβέρνησης.

images Akinci Foto images
Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την παράνομη διαδικασία εγκαθίδρυσης νέας λεγόμενης κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, ο Μουσταφά Ακκιντζιή δήλωσε ότι σε μιά ή δύο ημέρες αναμένεται η υποβολή της παραίτησης της σημερινής ψευδοκυβέρνησης του Χουσείν Οζγκιουργκιούν.
Μετά την παραίτηση, είπε, θα ζητήσει από τη σημερινή παράνομη κυβέρνηση να παραμείνει έως ότου σχηματισθεί νέα ”κυβέρνηση” και ύστερα θα αρχίσουν διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα.

images Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf
Ο κατοχικός ηγέτης εξήγησε ότι με βάση το παράνομο σύνταγμα, ο ίδιος έχει υποχρέωση να αναθέσει τον σχηματισμό νέας παράνομης κυβέρνησης σε λεγόμενο βουλευτή ή αρχηγό λεγόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα μπορεί να διασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να σχηματίσει λεγόμενη κυβέρνηση.
Σημείωσε ότι το ”σύστημα διακυβέρνησης” είναι ”κοινοβουλευτικό” και οι ”κυβερνήσεις” σχηματίζονται από τα πολιτικά κόμματα και όχι από τον ”πρόεδρο”.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή κατέληξε λέγοντας ότι ο ”πρόεδρος θα διορίσει τη νέα κυβέρνηση”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>