Ισχυρή πιθανότητα ο σχηματισμός τετρακομματικού λεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού στα κατεχόμενα.

images Occupied Cyprus RED images

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στις προσπάθειες για εγκαθίδρυση τετρακομματικής λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, του Κόμματος του Λαού, του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις.
Η εφημερίδα, αναφέρει, επίσης, ότι παραμένει άγνωστο ακόμη ποιο λεγόμενο υπουργείο θα αναλάβει το κάθε κόμμα.
Αυτή η πιθανότητα, γράφει, είναι μεγαλύτερη από εκείνη για την εγκαθίδρυση λεγόμενης κυβέρνησης τριών κομμάτων, μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος των εποίκων, της Αναγέννησης.
Αναφέρει, εξάλλου, ότι οι συναντήσεις μεταξύ των ηγετών του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, του Κόμματος του Λαού, του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Κόμματος, έγιναν χθες σε επίπεδο αρχηγών.

images Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf
Οι τέσσερις ηγέτες, προσθέτει, απάντησαν θετικά σε σχέση με την πιθανότητα σχηματισμού παράνομης τετρακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.
Σύμφωνα με την Κίπρις, η παράνομη κυβέρνηση θα έχει ως λεγόμενο πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν, ενώ οι ηγέτες των τριών άλλων κομμάτων θα αναλάβουν ως λεγόμενοι υφυπουργοί.
Στόχος είναι η εγκαθίδρυση λεγόμενης κυβέρνησης μεταρρύθμισης, και όχι ”βραχύβιας κυβέρνησης”, που θα οδηγήσει το ψευδοκράτος σε νέες περιπέτειες, όπως σημειώνει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα λεγόμενα υπουργεία θα κατανεμηθούν ως εξής:
Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα : 4, Κόμμα του Λαού :3, Δημοκρατικό Κόμμα: 3 και Κόμμα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας: 2.
Γράφει ακόμη ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ζητεί τα ”υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας ” με τα άλλα κόμματα να μην φέρουν ένσταση.

images Illegal Parliament Occupied Cyprus North-Cyprus-News-TRNC-Assembly
Το Κόμμα του Λαού ζητεί τα ”υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών” και στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα παραμένουν ”η πρωθυπουργία και τα υπουργεία Υγείας, Μεταφορών και Γεωργίας”.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Κίπρις, επειδή οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ίσως υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην κατανομή των ”υπουργείων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>