Ολοι οι έποικοι θα παραμείνουν δηλώνει προκλητικά ο Ντερβίς Ερογλου.Οσοι ήρθαν για να εργασθούν, ισχυριζεται, θα φύγουν με τη λύση του Κυπριακού.

images Eroglu York   b0ca2e10-28a3-11e3-bdce-c1dd412c6ef4-jpg20130929103834

Ο Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι πρόσφυγες στο κατεχόμενο, από την Τουρκία, τμήμα της Κύπρου είναι μόνον άτομα, τα οποία είχαν έρθει για να εργασθούν εκεί και όχι εκείνοι, στους οποίους παραχωρήθηκε η λεγόμενη ιθαγένεια του αποσχιστικού καθεστώτος.

Σε δηλώσεις στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιαγιαλόγκ, ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι το καθεστώς δεν θεωρεί πλέον πρόσφυγες, κατά την έκφρασή του, εκείνους, οι οποίοι έγιναν δήθεν πολίτες του ψευδοκράτους.
Δεν είναι δυνατόν να πετάξουμε έξω αυτά τα άτομα, τα οποία προστατεύονται από το λεγόμενο Σύνταγμα, ισχυρίστηκε ο Ντερβίς Ερογλου αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων Τούρκων εποίκων.
Δεν θα ισχυριστούμε, πρόσθεσε, ότι εκείνοι, που είναι εργάτες θα γίνουν πολίτες του κοινού κράτους, το οποίο θα εγκαθιδρυθεί σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.
Ωστόσο, ανέφερε, αυτοί που θα πουν Ναι στο σχέδιο, στο οποίο θα καταλήξουν οι δύο πλευρές, δηλαδή, όλοι όσοι είναι δήθεν πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα συνεχίσουν να είναι πολίτες του νέου συνεταιρικού κράτους, κατά την έκφρασή του.
Σε ερώτηση για το πώς οι ξένοι βλέπουν αυτήν την άποψη, ο Ντερβίς Ερογλου απάντησε ότι μερικοί κύκλοι, όπως είπε, είχαν υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό έποικοι, αλλά, σημείωσε, αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει με το χρόνο.
Είπε επίσης ότι οι ξένοι δεν τους λέουν πλέον πως ”αυτοί που έχουν έρθει από την Τουρκία θα επιστρέψουν πίσω”.
Σημείωσε πως από τότε που έγινε πρόεδρος, κατά την έκφρασή του, συναντήθηκε με σχεδόν όλους τους πρέσβεις, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στη νότια Κύπρο, όπως προκλητικά αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πλέον η άποψη ότι αυτοί, που ήρθαν αργότερα και στους οποίους παραχωρήθηκε λεγόμενη υπηκοότητα θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία.
Το λέω με ικανοποίηση, πρόσθεσε, πως αυτό το ζήτημα δεν έχει τεθεί στο τραπέζι από κανένα απολύτως πρέσβη.

images occupied area Cyprus   thCADF0XNJ
Σε ερώτηση κατά πόσον η Τουρκία είναι ανοικτή σε νέες ιδέες για ενδυνάμωση του ψευδοκράτους, αν δεν βρεθεί λύση του Κυπριακού το 2014, ο κατοχικός ηγέτης απάντησε ότι θα ήταν λάθος να δηλώσει τώρα αυτό το πράγμα.
Μεταξύ των στόχων της Τουρκίας, είπε, είναι η ενίσχυση του ψευδοκράτους και η μείωση και η ελαχιστοποίηση των προβλημάτων του δήθεν λαού του.
Ο Μπαν Κι Μούν, ισχυρίστηκε, έχει δηλώσει πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία.
Είναι η τελευταία ευκαιρία, σημείωσε ο Ερογλου, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ύπαρξη αποτελέσματος.
Αν αποτύχουμε, πρόσθεσε, θα πρέπει να καθήσουμε και να κάμουμε νέα αξιολόγηση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κατοχικός ηγέτης είπε πως αυτό που θέλει η Τουρκοκυπριακή πλευρά είναι τα ιδρυτικά κράτη να είναι κυρίαρχα.
Επανέλαβε επίσης ότι ή θα υπάρξει πρόοδος και δημοψήφισμα για το Κυπριακό το 2014 ή η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα προχωρήσει σε νέα εκτίμηση της κατάστασης.

 

1 thought on “Ολοι οι έποικοι θα παραμείνουν δηλώνει προκλητικά ο Ντερβίς Ερογλου.Οσοι ήρθαν για να εργασθούν, ισχυριζεται, θα φύγουν με τη λύση του Κυπριακού.

 1. A.Apostolou

  cmathopoulos,with pleasure I read your blog. I live in the UK for many years. by reading your articles I get to read all the News about Cyprus, where I am familiar with the Cyprus News. Well done carry on wrighting. A.A

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *