Δεν θα συνεργασθεί με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας για σχηματισμό παράνομης κυβέρνησης συνασπισμού, δηλώνει ο Κουντρέτ Οζερσάϊ.

images Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάϊ, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα έχει συναντήσεις με τον Κόμμα Εθνικής Ενότητας για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, ο Κουντρέτ Οζερσάϊ μιλούσε, ύστερα από τρίωρη συνεδρία του κόμματός του, στη διάρκεια της οποίας έγινε αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των παράνομων βουλευτικών εκλογών.
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ ανέφερε ότι το Κόμμα του Λαού θα μπορούσε να έχει διαβουλεύσεις με όλα τα άλλα κόμματα για εγκαθίδρυση παράνομης κυβέρνησης εκτός από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν κατά πόσον ο ”συνασπισμός” θα είναι ”κυβέρνηση”, η οποία θα ”διακυβερνήσει τη χώρα” και θα έχει καλή επίδοση ή θα είναι μεταβατική λεγόμενη κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη ”χώρα” σε ”εκλογές” ή θα είναι ”κυβέρνηση”, η οποία θα εξετάσει τις παρανομίες, κατά την έκφρασή του, που διαπράχθηκαν πριν από τις παράνομες εκλογές.

images Illegal Elections Occupied Cyprus thumbs_b_c_10fff935c22dc55e91e5b7e2c6da2ccf
Αναφερόμενη στη δήλωση Οζερσάϊ, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα έχει επίσης αποφασίσει πως δεν θα συνεργασθεί με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και συνεπώς έχει έλθει στην ημερήσια διάταξη η διεξαγωγή πρόωρων παράνομων βουλευτικών εκλογών.
Η Αφρίκα γράφει επίσης ότι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για σχηματισμό ”κυβέρνησης συνασπισμού” χωρίς τη συμμετοχή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας απαιτεί τη συνεργασία τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *