Στην κατώτερη βαθμίδα των ”εκλογικών προγραμμάτων” των Τουρκοκυπριακών κομμάτων το Κυπριακό, δηλώνουν οι Τουρκοκύπριοι, πρώην διαπραγματευτές, Ολγκιούν και Ερτούγ.

images-olgun-ertug-osman-ertug-ile-ergun-olgun
Οι Τουρκοκύπριοι, πρώην διαπραγματευτές για το Κυπριακό, Ερτούν Ολγκιούν και Οσμάν Ερτούγ, υποστήριξαν ότι το Κυπριακό έπεσε στα ”κατώτερα επίπεδα” των προγραμμάτων των Τουρκοκυπριακών κομμάτων, ενόψει των μεθαυριανών παράνομων βουλευτικών εκλογών.
Σε κοινή γραπτή δήλωση, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν, Οργκιούν και Ερτούγ υποστηρίζουν ότι ”δικαιολογημένα” δίδεται προτεραιότητα στα εσωτερικά προβλήματα και προσθέτουν ότι οι παράνομες βουλευτικές εκλογές δεν απαιτούν να ”αγνοηθούν οι εξελίξεις, που αφορούν την Κύπρο και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων”.

images Occupied Cyprus RED images
Αναφερόμενοι στο Κυπριακό, Ολγκιούν και Ερτουγ ισχυρίζονται ότι οποιαδήποτε επαφή ή συζήτηση, που θα γίνει με την Ελληνική Κυπριακή πλευρά στο μέλλον θα πρέπει να γίνει με βάση την αρχή της ισότητας σε ”πρακτικό και θεσμικό επίπεδο”
και οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξάγονται με βάση το ισότιμο καθεστώς δύο ιδρυτικών κρατών, όπως ισχυρίζονται.
Ισχυρίζονται επίσης ότι οποιαδήποτε ”νέα άσκηση”, που θα γίνει σε επίπεδο κοινοτήτων δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, όπως συνέβη μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>