”Σχέδιο” για ανάπτυξη της κατεχόμενης Καρπασίας έχει ετοιμάσει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.Δεν θα συμμετάσχει σε λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.

images-erhurman-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν, δήλωσε ότι το κόμμα του έχει ετοιμάσει σχέδιο για ανάπτυξη της κατεχόμενης Καρπασίας με επίκεντρο τη γεωργία, τον εναλλακτικό τουρισμό και την παιδεία.
Μιλούσε χθες, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, αρθρογράφους και ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, τους οποίους ενημέρωσε για το ούτω καλούμενο πακέτο εκδημοκρατισμού του κόμματος και το λεγόμενο πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ενόψει των παράνομων βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα, Γενί Ντουζέν, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος ανέφερε ότι η κατεχόμενη Καρπασία καθορίστηκε ως τομέας προτεραιότητας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος και πως στόχος είναι η δημιουργία ευκαιριών για απασχόληση και επιχειρηματικότητα για τους νέους.
Αναφερόμενος στη δήλωση Οζγκιουργκιούν ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα καταργήσει το λεγόμενο διάταγμα για την ανάπτυξη της Καρπασίας, ο Τουφάν Ερχουρμάν υποστήριξε ότι η στάση αυτή θα καταστρέψει την περιοχή.

images Karpasia Tavros αρχείο λήψης
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τουφάν Ερχουρμάν είπε ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα δεν θα εγκαθιδρύσει λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.
Υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει ετοιμάσει σχέδια και προγράμματα για τη λεγόμενη διακυβέρνηση της χώρας, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, για τα προσεχή πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια και θα εγκαθιδρύσουν ”συνασπισμό” με όλους όσοι βρίσκονται στην ίδια γραμμή με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα μετά τη συζήτηση των θεμάτων αυτών.
Ανέφερε ότι μόλις αναλάβει το λεγόμενο πρωθυπουργικό αξίωμα, το παράνομο υπουργικό συμβούλιο θα ”διορίσει” ειδικούς ανακριτές για ορισμένες περιπτώσεις, όπως είπε, και συνεπώς η δημιουργία ”συνασπισμού” με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας δεν είναι δυνατή.

images occupied Nicosia images
Ο Τουφάν Ερχουρμάν ανέφερε επίσης ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα θα καταργήσει τη λεγόμενη πρόνοια, που δίδει στο ”υπουργικό συμβούλιο το δικαίωμα υποχρεωτικής παραχώρησης ιθαγένειας” σε ορισμένα άτομα και καθορίζει λεπτομερή κριτήρια για την παράνομη παραχώρηση ”ιθαγένειας” σε όλους όσοι ”βοηθούν τη χώρα” σε διάφορους τομείς.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι θα εφαρμόσει αυστηρό έλεγχο στο θέμα της λεγόμενης παραχώρησης άδειας εργασίας σε αλλοδαπούς εργάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>