Στους επόμενους μήνες καταπλέει στη Μεσόγειο το Τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Deepsea Metro- 2, δηλώνει ο Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

ELDER 9. Sektör Toplantısı

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, επιθεώρησε χθες το πλοίο-γεωτρύπανο Deepsea Metro-2, το οποίο ελλιμενίσθηκε στην Τουρκία προερχόμενο από τη Νορβηγία και θεωρείται ως το πρώτο σκάφος-γεωτρύπανο της Τουρκίας, που φέρει την Τουρκική σημαία.
Την είδηση δημοσιεύει η Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο κατέπλευσε στην Τουρκία στα τέλη περασμένου μηνός στο πλαίσιο των προετοιμασιών της Αγκυρας για διενέργεια γεωτρήσεων στη Μεσόγειο.

images Turkey Deepsea Metro 2 thumbs_b_c_99dfb1a4a8ba3343029f2a58f730d734
Νωρίτερα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες χρησιμοποιώντας δικό της σκάφος-γεωτρύπανο στη Μεσόγειο αργότερα αυτό το χρόνο.
Ο Μπεράτ Αλμπαϋρακ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο εντός των επομένων μηνών, προσθέτοντας πως το σκάφος-γεωτρύπανο θα ”κτυπήσει” στη Μεσόγειο πολύ σύντομα, χωρίς να καθορίσει την περιοχή.
Χαρακτήρισε επίσης το 2017 ως ιστορικό έτος για την Τουρκία στον τομέα της ενέργειας.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>