Πέντε ή έξι κόμματα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θα μπορέσουν να εισέλθουν στη ψευδοβουλή, με βάση τελευταία δημοσκόπηση, που διεξήγαγε Τουρκική εταιρεία ερευνών.

images occupied Nicosia images

Ανακοινώθηκαν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης, που διεξήγαγε η Τουρκική εταιρεία ερευνών Gezici στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, ενόψει των παράνομων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις επτά Ιανουαρίου.
Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των προσωπικών συνεντεύξεων σε δείγμα 2756 ατόμων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πέντε ή έξι κόμματα θα εξασφαλίσουν ποσοστό υψηλότερο από το λεγόμενο εκλογικό όριο του 5 % για να εισέλθουν στη ψευδοβουλή, αν οι ”εκλογές” διεξάγονταν σήμερα.
Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής εταιρείας ερευνών τα κόμματα αυτά είναι τα εξής :
Κόμμα Εθνικής Ενότητας 35,3 %
Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 26,1 %
Κόμμα του Λαού 13, 9 %
Κόμμα Σοσιαλδημοκρατίας 6,3 %
και Δημοκρατικό Κόμμα 8, 9 %.
Το Κόμμα της Αναγέννησης, που είναι το κόμμα των εποίκων, παραμένει στο 5, 3 %, το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης -Νέες Δυνάμεις στο 3,4 % και το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στο 0,8 %.
Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 16, 8 %.

images Illegal Parliament Occupied Cyprus North-Cyprus-News-TRNC-Assembly
Σε ερώτηση ποιο κόμμα ψήφισαν στις ”βουλευτικές εκλογές” του 2013 οι συμμετέχοντες απάντησαν:
Κόμμα Εθνικής Ενότητας 27, 22 %, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 38,58 %, Δημοκρατικό Κόμμα 22, 57 %, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 7,43 %, Κόμμα Ενωμένη Κύπρος 2,46 % και άλλα κόμματα 1,73 %.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>