Η Τουρκία αγόρασε τέσσερις συστοιχίες των Ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων Ες-400.

images Es -400 Russia 645x344-turkey-agrees-to-pay-russia-25b-for-s-400-missile-systems-official-says-1499965566851

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ρωσικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Ρόστεκ, Σεργκέϊ Τσεμέζοφ, δήλωσε ότι η Τουρκία αγόρασε τέσσερις συστοιχίες των αντιαεροπορικών πυραύλων Ες-400.
Σε συνέντευξη στη Ρωσική εφημερίδα Κόμμερσαντ, ο Σεργκέϊ Τσεμέζοφ αναφέρει ότι η αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος θα στοιχίσει στην Τουρκία δύομισυ δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, προσθέτει, έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την οικονομική πτυχή και το μόνο, που έχει απομείνει είναι η έγκριση των τελικών εγγράφων.

images-russia-turkey-flags-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρόστεκ αναφέρει επίσης ότι η Τουρκία θα καταβάλει εκ των προτέρων το 45 % του συνολικού ποσού, το οποίο καθορίζεται στο συμβόλαιο, ενώ το 55 % θα πληρωθεί με Ρωσική πίστωση.
Η πρώτη συστοιχία του αντιπυραυλικού συστήματος Ες-400, σημειώνει,προγραμματίζεται να παραδοθεί στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή : Ρώϋτερ, Σαμπάχ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>