Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ.

images-cyprus-israel-flags-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, ”Νικοκλής-Δαυίδ”, ”Ιάσων” και ”Ονήσιλος-Γεδεών”.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις τρεις ασκήσεις, που άρχισαν την περασμένη Κυριακή και έληξαν σήμερα, και εντάσσονταν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Οι ασκήσεις διεξήχθησαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα καθώς και προσωπικό των Κυπριακών και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

images Cyprus Israel Drill Sh ShowImage
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι ασκήσεις ήταν οι μεγαλύτερες, που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο τόσο σε σχέση με τον αριθμό των μέσων, όσο και του προσωπικού.
Η άσκηση, προστίθεται, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής για την Εθνική Φρουρά, η οποία στο πλαίσιο ανάλογων ασκήσεων αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.

images-cyprus-map-fir-images
Αναφέρεται, τέλος, ότι η άσκηση κατέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>