Κανένας να μην αναμένει από τη Βρετανία ότι θα παρουσιάσει σχέδιο Βήτα για το Κυπριακό, δηλώνει ο πρέσβης της χώρας στην Αγκυρα.

images-britain-flag-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82images-richard-moore-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αγκυρα, Ρίτσαρντ Μουρ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε, που θα μπορούσαν να κάμουν στο Κυπριακό, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Βρετανία, Τουρκία και Ελλάδα, εφόσον οι δύο πλευρές στην Κύπρο δεν προέλθουν σε συμφωνία.

Εκαμε τη δήλωση σε συνάντηση με μέλη του Συνδέσμου διπλωματικών ανταποκριτών στην Αγκυρα, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η Βρετανία έχει σχέδιο Βήτα για την Κύπρο ή όχι, ο πρέσβης Ρίτσαρντ Μουρ είπε ότι εκείνο, που θα ήθελε πάρα πολύ να δει είναι η διευθέτηση του Κυπριακού.
Πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι ήταν πολύ κοντά στην επίτευξη διευθέτησης στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα και πως η Τουρκία διαδραμάτισε πολύ εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις αυτές.

images Occupied Cyprus αρχείο λήψης
Σε σχέση με την ερώτηση αν η Βρετανία έχει ή όχι σχέδιο Βήτα, ανέφερε, αυτό δεν εξαρτάται από το Λονδίνο.
Ο Ρίτσαρντ Μούρ τόνισε ότι οι Κύπριοι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της νήσου και κανένας, σημείωσε, δεν θα πρέπει να αναμένει από τη Βρετανία να παρουσιάσει σχέδιο Βήτα.
Καθήκον και ευθύνη μας, πρόσθεσε, είναι να στηρίξουμε την πρόοδο, η οποία έχει σημειωθεί από τις δύο κοινότητες στη διαδικασία, που καθοδηγείται από τα Ηνωμένα Εθνη.
Η τελική απόφαση, συνέχισε ο Βρετανός πρέσβης, πρέπει να ανήκει στους Κυπρίους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτε, που να μπορούν να κάμουν οι τρεις εγγυήτριες χώρες για όσο καιρό οι δύο πλευρές δεν καταλήγουν σε συμφωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>