Το κατοχικό καθεστώς διαψεύδει πληροφορίες σε σχέση με το άνοιγμα ξενοδοχείων στην κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου, αλλά ανακοινώνει την κατασκευή μαρίνας.Περίεργα δημοσιεύματα του Τουρκοκυπριακού Τύπου.

images-famagusta-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Περίεργα ρεπορτάζ σε σχέση με το άνοιγμα ξενοδοχείων στην κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου δημοσιεύει ο Τουρκοκυπριακός Τύπος.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, ο λεγόμενος υπάλληλος Τουρισμού, Ισμέτ Εσενηέλ, διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2018 το κατοχικό καθεστώς θα λειτουργήσει ξενοδοχεία στην κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου για τουριστικούς σκοπούς.
Σημειώνεται ότι σε άρθρο στην Κίπρις στις 19 Νοεμβρίου, ο καθηγητής Μεχμέτ Χάσγκιουλερ είχε υποστηρίξει πως το κατοχικό καθεστώς προτίθεται να ανοίξει τουλάχιστον τα μισά ξενοδοχεία στην κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου για τον τουρισμό και ότι η απόφαση για το θέμα αυτό λήφθηκε στη διάρκεια συνάντησης με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από την Τουρκία, που πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

images Deryneia FAMAGUSTA Map   αρχείο λήψης
Ο καθηγητής Χάσγκιουλερ ανέφερε επίσης ότι το μόνο πρόβλημα είναι δήθεν η έλλειψη προσωπικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με ”απόφαση” του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε στην ”επίσημη εφημερίδα” στις δεκατρείς Νοεμβρίου, περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, που έχει ”παραχωρηθεί” στον Τουρκικό κατοχικό στρατό, δεν θα θεωρείται πλέον δήθεν στρατιωτική ζώνη και θα ”παραχωρηθεί” στο λεγόμενο υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος.

images Famagusta N Long Shot     images
Η Κίπρις γράφει επίσης ότι το παράνομο κτηματολόγιο και το λεγόμενο τμήμα χαρτογράφησης έχουν ”εξουσιοδοτηθεί” να καθορίσουν τα δήθεν σύνορα της στρατιωτικής ζώνης με βάση την ”απόφαση” που λήφθηκε στις 18 περασμένου Σεπτεμβρίου.
Αναφέρει ακόμη ότι έχουν δοθεί οδηγίες για τις αναγκαίες εργασίες, που θα διεξαχθούν υπό την επίβλεψη του Τουρκικού κατοχικού στρατού και της στρατιωτικής μονάδας, η οποία είναι υπεύθυνη για την περιοχή.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα αυτό, ο Ισμέτ Εσενηέλ είπε ότι η προαναφερθείσα περιοχή είναι αλιευτικό καταφύγιο στα δυτικά της χερσονήσου στην οποία βρίσκεται η λεγόμενη ”κατοικία του στρατιωτικού διοικητή” και το καταφύγιο θα μετατραπεί σε μαρίνα με την προκήρυξη διεθνών προσφορών και θα χρησιμοποιείται για τουριστικούς σκοπούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>