Σε κρίσιμη καμπή το Κυπριακό, υποστηρίζει ο Χακάν Τσαβούσογλου.Εθνική υπόθεση για την Τουρκία το Κυπριακό, ισχυρίζεται η Μεράλ Ακσενέρ.

images Hakan Cavusoglu αρχείο λήψης

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Χακάν Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πως η Τουρκική πλευρά θα συνεχίσει την πορεία της με τα ”κέρδη”, που έχει αποκτήσει ως αποτέλεσμα του δίκαιου αγώνα της, κατά την έκφρασή του.
Μιλούσε σε δεξίωση στην Αγκυρα, που δόθηκε με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

images occupied Nicosia images
Ο Χακάν Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ανεξάρτητα από τη διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, κύρια προτεραιότητα για την Τουρκία είναι η σταθερή ανάπτυξη της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός, κατά την έκφρασή του, με την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, διασφάλισε τα δήθεν αναφαίρετα δικαιώματά του και απέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον ”ιερό αγώνα για ελευθερία”.

images Meral Aksenar αρχείο λήψης
Η πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ισχυρίστηκε ότι το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία.
Σε χωριστά μηνύματα προς τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή και τη λεγόμενη πρόεδρο της ψευδοβουλής, Σιμπέλ Σιμπέρ, με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, η Μεράλ Ακσενέρ ισχυρίζεται επίσης ότι το ψευδοκράτος αποτελεί παράδειγμα ενός δήθεν σύγχρονου κράτους με ”πλουραλιστική δημοκρατική διακυβέρνηση” στη βάση της υπεροχής του ”δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

ΓΤΠ : Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>