Ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια η αγορά των Ρωσικών πυραύλων Ες-400 από την Τουρκία.Υψηλού επιπέδου συνάντηση συγκαλεί η Αγκυρα για να συζητήσει τον εκσυγχρονισμό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

images-russia-turkey-flags-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82images Es -400 Russia 645x344-turkey-agrees-to-pay-russia-25b-for-s-400-missile-systems-official-says-1499965566851

Το κόστος της παράδοσης του Ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος Ες-400 στην Τουρκία θα ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.
Τη δήλωση αυτή, έκαμε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Ρωσικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Ρόστεκ, Σεργκέϊ Τσεμέζοφ, στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Τάςς.
Η Τουρκία, συμφώνησε πρόσφατα να αγοράσει το αντιπυραυλικό σύστημα Ες-400 από τη Ρωσία.
Πριν από λίγο καιρό, ο βοηθός του Ρώσου προέδρου για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία, Βλαδιμίρ Κοζίν, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει καταβάλει την προκαταβολή για την αγορά του αμυντικού συστήματος.
Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε αργότερα ότι η παράδοση των Ες-400 θα γίνει εντός δύο ετών.
Οι Ες-400 είναι το πιο προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα μακράς ακτίνας δράσης της Ρωσίας και τέθηκε σε λειτουργία το 2007.
Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει μαχητικά αεροπλάνα, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, περιλαμβανομένων μέσης ακτίνας δράσης πυραύλων και στόχων επιφανείας.
Μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση τετρακοσίων χιλιομέτρων και σε ύψος έως και τριάντα χιλιομέτρων.

images Es 400 New 1178937
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ότι η εκτελεστική επιτροπή του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, συγκάλεσε για αργότερα σήμερα σύσκεψη για να συζητήσει τον εκσυγχρονισμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και την πρόοδο στην υποδομή της αμυντικής βιομηχανίας.
Η επιτροπή θα συζητήσει επίσης λεπτομερώς τη συμφωνία για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος Ες-400.
Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και σε αυτή θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νουρεττίν Τσανικλί, ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϋλού, για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Ανατολή, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Χουλουσί Ακάρ και ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ.
Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία επιδίωξε να δημιουργήσει τη δική της αμυντική βιομηχανία να μειώσει την εξάρτησή της από ξένους προμηθευτές, επισημαίνει το Ανατολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>