Διαφωνίες για την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων παράνομων βουλευτικών εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images Akinci Foto images

Σε χθεσινή σύσκεψη στο ούτω καλούμενο προεδρικό μέγαρο, ύστερα από πρόσκληση του Μουσταφά Ακκιντζιή, προέκυψαν διαφωνίες σε σχέση με την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων παράνομων βουλευτικών εκλογών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιγιαλόγ, στη σύσκεψη παρέστησαν η λεγόμενη πρόεδρος της ψευδοβουλής, Σιμπέλ Σιμπέρ, ο ”πρόεδρος” του ”ανωτάτου δικαστηρίου” Ναρίν Φερντί Σεφίκ, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουρμάν, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τζεμάλ Οζιγκίτ και ο λεγόμενος πρόεδρος του ”ανώτατου εκλογικού συμβουλίου”, Ναρίν Φερντί Σεφίκ.
Οπως γράφει η εφημερίδα, κατά τη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις για τη νέα λεγόμενη νομοθεσία περί ”εκλογών και δημοψηφισμάτων” και τις πρόωρες παράνομες βουλευτικές εκλογές.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή συζήτησε το θέμα της νέας λεγόμενης νομοθεσίας για τις ”εκλογές” με αξιωματούχους των κομμάτων, αλλά δεν υπέβαλε καμμιά πρόταση αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων λεγόμενων εκλογών.

images Sibel Siber N       αρχείο λήψης
Η Σιμπέλ Σιμπέρ, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, εξήγησε ότι ο Μουσταφά Ακκιντζιή θέλει να έχει ”διαβουλεύσεις” με όλα τα ”εμπλεκόμενα κόμματα”, προτού προχωρήσει με την ”υπογραφή” ”νέας νομοθεσίας περί εκλογών”.
Ανέφερε επίσης ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν στη διεξαγωγή πρόωρων λεγόμενων εκλογών, αλλά, όπως εξήγησε, διαφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Η ”πρόεδρος” της ψευδοβουλής είπε ότι από τη μιά το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα επιμένουν οι ”εκλογές” να διεξαχθούν στις επτά Ιανουαρίου και από την άλλη ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς και όλα τα άλλα κόμματα προτείνουν άλλη ημερομηνία.

images Serdar Denktas   αρχείο λήψης
Η Ντιγιαλόγ γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς πρότεινε οι λεγόμενες εκλογές να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο, προβάλλοντας ως ”δικαιολογία” τις συζητήσεις για τον λεγόμενο προϋπολογισμό.

 

ΓΤΠ : Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *