Την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων, αμέσως και χωρίς όρους, από τη Συρία, ζητεί η Δαμασκός.

images Syria Kurds Turkey Shelling MAP   images
Η Συρία ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει αμέσως και χωρίς όρους τα στρατεύματά της, που εισέβαλαν στη βορειοδυτική επαρχία της χώρας Ιντλίμπ.
Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Δαμασκό, επικαλούμενο πηγή του Συριακού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι τα Τουρκικά στρατεύματα ”εισήλθαν” στην Ιντλίμπ στις δώδεκα Οκτωβρίου στο πλαίσιο δήθεν των προσπαθειών για επιβολή ούτω καλουμένης ζώνης αποκλιμάκωσης, την οποία συμφώνησαν οι αντάρτες της Συρίας, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν στις συνομιλίες, που είχαν στην Αστάνα του Καζακστάν, νωρίτερα αυτό το χρόνο.

images Assad Flag Syria   images
Ωστόσο, πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας χαρακτήρισε επιδρομική την ενέργεια της Τουρκίας,  τονίζοντας ότι δεν έχει τίποτε να κάμει με το τι αντιλήφθηκαν οι εγγυήτριες χώρες στην Αστάνα.
Η ανάπτυξη Τουρκικών στρατευμάτων, σημείωσε, αποτελεί παραβίαση των κατανοήσεων αυτών και απόκλιση από αυτές, προσθέτοντας ότι η το Τουρκικό καθεστώς πρέπει να συμμορφωθεί με όσα συμφωνήθηκαν στην πόλη του Καζακστάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>