Ανοιξε η κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας.Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε Ελληνοκυπρίους και ξένους.

images Famagusta αρχείο λήψης

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, γράφει ότι η ”παραλία της Δερύνειας”, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην περιφραγμένη πόλη του Ευαγόρα και για χρόνια βρίσκεται υπό τον έλεγχο της παράνομης διοίκησης των κατοχικών δυνάμεων, άνοιξε για το ”κοινό”.
Προσθέτει, ότι η λεγόμενη απόφαση λήφθηκε μετά την υπογραφή παράνομου πρωτοκόλλου από τη λεγόμενη διοίκηση των κατοχικών δυνάμεων και του παράνομου δήμου της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Το παράνομο πρωτόκολλο προνοεί ότι η κατεχόμενη παραλία θα είναι ανοικτή από τις δεκαπέντε Μαίου έως τις είκοσι-εννέα Οκτωβρίου και θα ανανεώνεται κάθε χρόνο αυτόματα.

images Deryneia FAMAGUSTA Map   αρχείο λήψης
Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, μόνον ”πολίτες” του ψευδοκράτους και πολίτες της Τουρκίας θα μπορούν να εισέρχονται στην κατεχόμενη παραλία, μετά τη χορήγηση ”ειδικής άδειας”.
Δεν θα επιτρέπεται, γράφει, σε Ελληνοκυπρίους και ξένους η είσοδος στην παραλία.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι παράνομες αρχές δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους της Γενί Ντουζέν και του παράνομου ραδιοσταθμού Μπαϋράκ να εισέλθουν στην κατεχόμενη περιοχή.

ΓΤΠ :Υπηρεσία Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>