Πολλά οικόπεδα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου πωλήθηκαν σε Ισραηλινούς.

images occupied Nicosia images

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης-Νέες Δυνάμεις, Τοζούν Τουναλί, δήλωσε ότι πολλά οικόπεδα τόσο στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου όσο και στις περιοχές, που ελέγχονται από την Κυπριακή κυβέρνηση έχουν πουληθεί σε Ισραηλινούς, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα.
Η εφημερίδα γράφει ότι ο Τοζούν Τουναλί κάλεσε τη λεγόμενη κυβέρνηση να πάρει μέτρα, αφού όπως ισχυρίστηκε σε μιά δεκαετία η γη του ψευδοκράτους θα περάσει στα χέρια των Ισραηλινών.
Σε γραπτή δήλωση, ο Τουρκοκύπριος πολιτικός αναφέρει ότι οικόπεδα στο κατεχόμενο Τρίκωμο και τα γύρω κατεχόμενα χωριά πωλήθηκαν σε Ισραηλινούς.

images Trikomo Occupied Cypr MAP     αρχείο λήψης
Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με φήμες, εταιρείες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δικηγόροι και συγγενείς σημερινών και πρώην λεγομένων βουλευτών μεσολάβησαν για τις πωλήσεις των οικοπέδων.
Ο Τουναλί ισχυρίζεται ότι πολλά οικόπεδα πωλήθηκαν σε κατεχόμενες περιοχές, όπως τα Καζιβερά, η Βοκολίδα, η Κερύνεια, ο Αγιος Επίκτητος και η Ακανθού και πως υπάρχει ζήτηση οικοπέδων στα κατεχόμενα χωριά Γιαλούσα, Αγία Τριάδα, Ριζοκάρπασο, Βοκολίδα, Τρίκωμο και Σπαθαρικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>