Νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων.Η ”παραλία Δερύνειας” στην κατεχόμενη περιοχή Αμμοχώστου ανοίγει για το ”κοινό” σε δεκαπέντε ημέρες, υπό προϋποθέσεις.

images-derynia-map-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, υπό τον τίτλο ”Η παραλία της Δερύνειας ανοίγει για το κοινό”, γράφει ότι η παραλία στο κατεχόμενο τμήμα της Δερύνειας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ”περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων”, στην κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου και που για χρόνια ”βρίσκεται υπό τον έλεγχο” της λεγόμενης διοίκησης των κατοχικών δυνάμεων, θα ανοίξει για το κοινό τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ”απόφαση” ”λήφθηκε” μετά την παράνομη υπογραφή πρωτοκόλλου από τις κατοχικές δυνάμεις και τον λεγόμενο δήμο Αμμοχώστου.
Το λεγόμενο πρωτόκολλο καλύπτει την περίοδο μεταξύ δεκαπέντε Μαίου και είκοσι-εννέα Οκτωβρίου και κάθε χρόνο θα ανανεώνεται αυτόματα.

images-famagusta-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Η κατεχόμενη παραλία έχει μήκος διακόσια-σαράντα μέτρα και σ’ αυτή θα τοποθετηθούν συνολικά διακόσια-σαράντα κρεβατάκια της θάλασσας.
Ο λεγόμενος δήμος της κατεχόμενης Αμμοχώστου θα έχει την ευθύνη για τη ”διοίκηση” της περιοχής.
Η Χαλκίν Σεσί αναφέρει επίσης ότι με βάση το παράνομο πρωτόκολλο η είσοδος στην παραλία θα επιτρέπεται μόνο για Τούρκους [‘έποκους] και ”πολίτες” του ψευδοκράτους, υπό τον όρο ότι θα παρουσιάζουν την λεγόμενη ταυτότητά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>