Ο Μουσταφά Ακκιντζιή ενημερώνει τα Τουρκοκυπριακά κόμματα για το Κυπριακό.

images Akinci Foto images

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή θα ενημερώσει αύριο τους ηγέτες των Τουρκοκυπριακών κομμάτων, τα οποία εκπροσωπούνται στη λεγόμενη βουλή, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν, ο κατοχικός ηγέτης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα της συνάντησης του ιδίου και του προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και τα βήματα, τα οποία θα γίνουν στο μέλλον σε σχέση με τη διαδικασία στο Κυπριακό.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η επανασύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη αργότερα αυτό το μήνα.

images Guterres Anasta Akinci 17 thumbs_b_c_65e305afe856974a52676f0a2887be3b
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η Διάσκεψη είναι πιθανόν να συγκληθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου και πως θα είναι διάρκειας όχι μόνο μιας ή δύο ημερών, αλλά περισσότερων.
Ισχυρίστηκε ότι θα είναι Διάσκεψη αποτελέσματος και πως κοινή εκτίμηση ήταν ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, αλλά μια παράλληλη διαδικασία στην οποία όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και στη συζήτηση γίνεται συσχετισμός.

images-akin-erhur-ozig-akinci-ozyigit-erhurman
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθειες να αλλάξει την συμφωνία, που επιτεύχθηκε στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι δεν τέθηκε σειρά προτεραιότητας και πως όλα τα θέματα έχουν την ίδια σημασία και σειρά για να φθάσουν οι πλευρές σε λύση.
Ολα τα θέματα, υποστήριξε, θα συζητηθούν παράλληλα με τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *