Αθλητικές εγκαταστάσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θέλει να ανεγείρει ο πρόεδρος της Γαλατασαράϊ.Θέλει επίσης να ανεγείρει ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια.

images Galatasa Ozbek North-Cyprus-News-Dusun-Ozbek-Galatasaray

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατασαράϊ, Ντουρσούν Οζμπέκ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, είχε συνάντηση με τον λεγόμενο πρωθυπουργό, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, ο Ντουρσούν Οζμπέκ, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε τον ”πρόεδρο” της Τουρκοκυπριακής λεγόμενης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου, τού πρότεινε να συνεργασθεί με την ”Ομοσπονδία”, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στον αθλητικό τουρισμό στην κατεχόμενη Βουκολίδα.

images Galatasaray αρχείο λήψης
Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν τρόπους για πεισθούν ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οποίες δεν προτιμούν την Αττάλεια για τουρισμό, λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία, να επισκεφθούν τη ”Βόρεια Κύπρο”.
Ο πρόεδρος της Γαλατασαράϊ είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του συνδέσμου Τουρκοκυπρίων αθλητικογράφων, Τσελέν Ομπέν.

images-kyrenia-2-images
Για το ίδιο θέμα, η Τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, σε ανταπόκριση από τα κατεχόμενα, γράφει ότι ο Ντουρσούν Οζμπέκ ζήτησε από τον λεγόμενο πρωθυπουργό Οζγκιουργκιούν την ”παραχώρηση” εξήντα στρεμμάτων γης στην κατεχόμενη πόλη της Κερύνειας, προκειμένου να ανεγείρει ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, αθλητικές εγκαταστάσεις και τρία αθλητικά γήπεδα.
Μιλώντας αποκλειστικά στη Μιλιέτ, ο πρόεδρος της Γαλατασαράϊ ανέφερε ότι θέλει να δημιουργήσει αθλητική ακαδημία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και τουριστική περιοχή, όπου θα γυμνάζονται οι νέοι.
Σε ερώτηση για το λεγόμενο αθλητικό εμπάργκο, που έχει επιβληθεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Ντουρσούν Οζμπέκ απάντησε ότι δεν θέλει να εισέλθει σε πολιτικά ζητήματα.

Πηγή:ΓΤΠ-Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>