Οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες στο Κυπριακό, θέλει να καθορισθεί κατά το δείπνο της Κυριακής, ο Μουσταφά Ακκιντζιή.

 

images Akinci Alen akinci-1

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή δήλωσε ότι με τη διόρθωση του λάθους, κατά την έκφρασή του, της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, στις επτά Απριλίου, θα μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και θα ανοίξει μια νέα εποχή, όπως είπε.
Μιλούσε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, ύστερα από συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Τζόναθαν Αλαν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βρετανίας στις συνομιλίες της Γενεύης.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή εξέφρασε υποστήριξη στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι ”πέσαμε στο λάκκο του ΕΛΑΜ, ήταν λάθος” και τη στήριξη του Γενικού Γραμματέα του Ακέλ Αντρου Κυπριανού για να γίνει ένα βήμα ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το κοινωνικό δείπνο της Κυριακής.
Υποστήριξε ότι υπάρχουν λανθασμένες εντυπώσεις πως από τώρα και στο εξής στις συνομιλίες θα συζητηθούν μόνο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Το να υλοποιηθούν, πρόσθεσε, τουλάχιστον οι αποφάσεις, που λήφθηκαν πριν από δύο χρόνια θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.
Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι κατά το δείπνο θα συζητηθεί επίσης οδικός χάρτης για την επόμενη περίοδο.

ΠτΔ – Συνομιλίες για το Κυπριακό//
Είπε ακόμη ότι οι μήνες Απρίλιος και Μάιος, καθώς και η διαδικασία μέχρι τον Ιούνιο, έχουν πολύ μεγάλη σημασία και έκαμε αναφορά στις προεδρικές εκλογές και στις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, που θα είναι στην επικαιρότητα τους επόμενους μήνες.
Γι’ αυτό, πρόσθεσε, χωρίς να χάνουμε περισσότερο χρόνο είναι προϋπόθεση να καθορισθεί οδικός χάρτης.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ, ο Μουσταφά Ακκιντζιή εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι την επόμενη περίοδο αναλογούν περισσότερα καθήκοντα στα Ηνωμένα Εθνη, αφού, όπως ισχυρίστηκε, θα χρειαστεί με κάποιο τρόπο να εντατικοποιηθεί η εκ του σύνεγγυς διπλωματία.
Υποστήριξε, εξάλλου, ότι αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος αξιοποίησης της διαδικασίας.
Με την εκ του σύνεγγυς διπλωματία, είπε, δεν εννοεί ότι δεν θα βλέπει καθόλου τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αφού, ανέφερε, αυτό θα μπορεί να γίνεται, όταν χρειάζεται.

images Eide UN Cyprus αρχείο λήψης
Ωστόσο, συνέχισε, χωρίς να εκλαμβάνεται ως επιδιαιτησία και χωρίς να υποβάλλουν επίσημες προτάσεις, τα Ηνωμένα Εθνη θα μπορούν να είναι βοηθητικά με γεφυρωτική προσέγγιση, κατά την έκφρασή του.
Αυτό, υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης, αντικρίζεται θετικά και από τους αρμοδίους του Διεθνούς Οργανισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>