Το ”Ναι” στο δημοψήφισμα στην Τουρκία θα ενισχύσει το ψευδοκράτος, ισχυρίζεται ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

images-gildirim-nnnnn-images

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ κάλεσε τους Τούρκους εποίκους, οι οποίοι ζούν παράνομα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, να ψηφίσουν ”ναι” στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στην Τουρκία στις δεκαέξι Απριλίου για την τροποποίηση του συντάγματος.
Ισχυρίστηκε ότι κάθε ψήφος υπέρ του ”ναι” θα ενισχύσει την Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου, όπως προκλητικά αποκάλεσε το ψευδοκράτος.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε, εξάλλου, πως, όταν ”η Κύπρος χαμογελά, η Τουρκία επίσης χαμογελά και όταν επικρατεί ηρεμία στην Κύπρο επικρατεί ηρεμία και στην Τουρκία”.
Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ”οι προσευχές και η υποστήριξη ογδόντα εκατομμυρίων παιδιών της Τουρκίας ” θα είναι μαζί με την Κύπρο.
Κάθε χρόνο, είπε, η Αγκυρα προσφέρει σημαντικό ποσό για την ανάπτυξη πολλών έργων στο ψευδοκράτος και υπενθύμισε το παράνομο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images Settlers Occup Cypr images
Αναφερόμενος στους Τούρκους εποίκους, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η Αγκυρα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν σε συνεργασία με το κατοχικό καθεστώς.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, αναφέρεται στο συλλαλητήριο υπό τον τίτλο ”Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας είπε ναι αυτή τη φορά”.
Γράφει πως δύο λεγόμενοι υπουργοί του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, οι Σουνάτ Ατούν και Κεμάλ Ντουρούστ, οι οποίοι παρέστησαν στο συλλαλητήριο κάλεσαν τους Τούρκους εποίκους να ψηφίσουν ”ναι” στο δημοψήφισμα.

images occupied Nicosia images
Από Τουρκικής πλευράς παρέστησαν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για Κυπριακές Υποθέσεις, Τουγρούλ Τουρκές και οι Τούρκοι υπουργοί Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Δασών και Υδατικών Υποθέσεων Βεϊσέλ Ερογλου, Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν.
Παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Αχμέτ Σοργκούν και βουλευτές του κόμματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>