”Πρόταση μομφής” εναντίον της ψευδοκυβέρνησης από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.Και ”πρόταση” για πρόωρες ”εκλογές” από το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας.

images occupied Nicosia images

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν κατέθεσε σήμερα στη ψευδοβουλή, λεγόμενη πρόταση μομφής εναντίον της ψευδοκυβέρνησης συνασπισμού, του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ταυτόχρονα, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας κατέθεσε λεγόμενη πρόταση για πρόωρες παράνομες βουλευτικές εκλογές στις δύο ερχομένου Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, η υποβολή των δύο ”προτάσεων” έγιναν στον λεγόμενο αντιπρόεδρο της ψευδοβουλής, αφού, για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα, η ολομέλεια δεν μπόρεσε να συνέλθει, λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού δεν παρουσιάστηκαν οι λεγόμενοι βουλευτές του κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού κόμματος.
Η συνεδρία αναβλήθηκε για είκοσι-τέσσερις ώρες.
Την ”πρόταση μομφής” του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος υπέγραψαν και οι λεγόμενοι βουλευτές του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Χουσείν Ανγκολεμλί και Ζεκί Τσελέρ, και ο λεγόμενος ανεξάρτητος, Μεχμέτ Τσακιτζί.

images Illegal Parliament Occu Cy   images
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς, γράφει ότι ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζιγκίτ δήλωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει την λεγόμενη πρόταση μομφής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος.
Δήλωσε επίσης ότι η λεγόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του ”λαού” και η λύση είναι η διεξαγωγή πρόωρων λεγόμενων εκλογών.
Η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, εξάλλου, γράφει ότι το θέμα των πρόωρων λεγόμενων εκλογών βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και πάλι, λόγω του γεγονότος ότι οι ”εταίροι” στη ψευδοκυβέρνηση συνασπισμού, δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο θέμα του διορισμού του Μεχμέτ Αλί Ρίφκι στο παράνομο Ελεγκτικό Συνέδριο.

images-akinci-ozgu-denk-akinci-ozgurgun-denktas
Ο Ρίφκι υποστηρίζεται από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και ύστερα από τρεις μήνες αφυπηρετεί και αν διορισθεί, η σύνταξή του θα αυξηθεί κατά διακόσιες χιλιάδες Τουρκικές λίρες.
Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε ότι οι πρόωρες παράνομες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>