Ο Μουσταφά Ακκιντζιή ζητεί την ενδυνάμωση των σχέσεων του κατοχικού καθεστώτος με τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

images Akinci Pakistan akıncı1

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης και της ενίσχυσης των σχέσεων του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου με τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, όπως το Πακιστάν, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Δήλωσε επίσης ότι το Τουρκοκυπριακό ”κράτος”, επιθυμεί να συνεισφέρει περισσότερο στο έργο του Οργανισμού, να εγκαθιδρύσει στενότερες σχέσεις με τις χώρες -μέλη και να ενθαρρύνει τη συνεργασία σε τομείς, στους οποίους μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαίο κέρδος.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή προσφωνούσε την ετήσια διάσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, στην Ισλαμαμπάντ, πρωτεύουσα του Πακιστάν.

images occupied Nicosia images
Ισχυρίστηκε ότι η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου, όπως προκλητικά αποκάλεσε το ψευδοκράτος, βρίσκεται τώρα σε λεγόμενη οικονομική απομόνωση και πως εργάζεται προς την κατεύθυνση επίτευξης συνολικής λύσης του Κυπριακού.
Ο κατοχικός ηγέτης αναφέρθηκε και στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Ενωτικό Δημοψήφισμα και ισχυρίστηκε ότι είναι η αιτία για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ενωση είναι η αιτία του Κυπριακού και επέμεινε στην ακύρωση της απόφασης για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

images Erdogan N αρχείο λήψης
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ερντογαν σε ομιλία, κάλεσε τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με ψευδοκράτος.
Τις κάλεσε επίσης να βοηθήσουν στην άρση του λεγόμενου εμπάργκο, που επιβλήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και της δήθεν οικονομικής απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ, ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε την αναβάθμιση του καθεστώτος του ψευδοκράτους στον Οργανισμό από παρατηρητή σε πλήρες μέλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>