Ο χάρτης, που υπέβαλε η Τουρκοκυπριακή πλευρά στη Γενεύη, είναι ο χάρτης, ο οποίος ετοιμάστηκε επί Ραούφ Ντενκτάς, δηλώνει ο Μουσταφά Ακκιντζιή.

images Akinci Foto images

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή πήγε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει διαβουλεύσεις με την Τουρκική κυβέρνηση και θα δώσει συνεντεύξεις σε Τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια για να ενημερώσει, όπως δηλώνει, τον Τουρκικό λαό για την παρούσα φάση του Κυπριακού.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν, ο Μουσταφά Ακκιντζιή αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα αύριο.
Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη στην Τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ, ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους Τουρκοκυπρίους.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Ελληνοκύπριοι διέπραξαν ”σφαγές” Τουρκοκυπρίων και πως αυτές οι εικόνες είναι ακόμη στο μυαλό τους.
Αυτός είναι ο λόγος, πρόσθεσε, που δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε τους Ελληνοκυπρίους.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή ισχυρίστηκε ακόμη ότι θα παραμείνουν Τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο, αλλά ο αριθμός τους, είπε, μπορεί να μειωθεί με βάση τη συμφωνία, που θα επιτευχθεί.
Δεν τίθεται, όπως ανέφερε, θέμα πλήρους αποχώρησης των Τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

images-cyprus-map-images
Για τους χάρτες, που υποβλήθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Είπε επίσης ότι κανένας Τούρκος δεν θα αποδεχθεί τους χάρτες αυτούς.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή ανέφερε ότι ο χάρτης, που παρουσίασε στα Ηνωμένα Εθνη στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, είναι ο χάρτης, ο οποίος είχε ετοιμασθεί κατά την περίοδο του Ραούφ Ντενκτάς.
Ο χάρτης τον οποίο υπέβαλα, πρόσθεσε, είναι ακόμη πιο μπροστά από το Σχέδιο Ανάν, που αποδέχθηκε η Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *