Ο Μουσταφά Ακκιντζιή ενημέρωσε τους αρχηγούς των Τουρκοκυπριακών κομμάτων για τη στρατηγική, που θα ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης.Καμμιά διαφωνία.

images-akinci-foto-images

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή αναχωρεί αύριο για τη Γενεύη για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, που αρχίζουν μεθαύριο.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ, πριν από την αναχώρησή του, ο κατοχικός ηγέτης θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου.
Στις εννέα, δέκα και έντεκα Ιανουαρίου θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζιή.Οπως έχει συμφωνηθεί, στις έντεκα Ιανουαρίου οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα καταθέσουν χάρτες για το εδαφικό.
Στις δώδεκα Ιανουαρίου θα συγκληθεί διάσκεψη για την Κύπρο τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και των τριών εγγυητριών δυνάμεων με αντικείμενο την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.
Τον Μουσταφά Ακκιντζιή θα συνοδεύουν οι αρχηγοί των Τουρκοκυπριακών κομμάτων, τα οποία εκπροσωπούνται στη ψευδοβουλή, ύστερα από σχετική επιστολή, που απηύθυνε στους ηγέτες τους και την οποία αποδέχθηκαν.

images-occupied-cyprus-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Σύμφωνα με τον Μπαϋράκ, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, λεγόμενος πρωθυπουργός, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος αναχωρεί σήμερα για τη Γενεύη.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς και η αντιπροσωπεία του κόμματος, καθώς και ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου αναχωρούν για τη Γενεύη αύριο.
Στην Ελβετική πόλη θα μεταβεί επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν και δύο λεγόμενοι βουλευτές του κόμματος, καθώς και ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τζεμάλ Οζιγκίτ και ο λεγόμενος βουλευτής Ζεκί Τσελέρ.

images-akinci-ozgu-denk-akinci-ozgurgun-denktas
Εν τω μεταξύ, ο Μουσταφά Ακκιντζιή ενημέρωσε χθες τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν και τον Σερντάρ Ντενκτάς για τη στρατηγική, που θα ακολουθήσει η Τουρκοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης.
Οπως μετέδωσε ο Μπαϋράκ, η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και σε δηλώσεις μετά, ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι υπήρξε πλήρης ομοφωνία για τη στρατηγική αυτή.
Ανέφερε επίσης ότι όλοι συμφώνησαν πως η Ελληνική Κυπριακή πλευρά πρέπει να κάμει βήματα και πως σε περίπτωση κατά την οποία  συνομιλίες αποτύχουν δεν θα πρέπει να επιρριφθεί ευθύνη στην Τουρκοκυπριακή πλευρά, παρά τα βήματα, που έκαμε.

images-akin-erhur-ozig-akinci-ozyigit-erhurman
Ο κατοχικός ηγέτης ενημέρωσε επίσης τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Τουφάν Ερχουρμάν και Τζεμάλ Οζιγκίτ.
Ο Τουφάν Ερχουρμάν ισχυρίστηκε ότι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα πρέπει να κάμει βήματα σε σχέση με το θέμα της πολιτικής ισότητας, το οποίο είναι υψίστης, κατά την έκφρασή του, σημασίας για τους Τουρκοκυπρίους.
Ο Κεμάλ Οζιγκίτ δήλωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού, που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>