Συνάντηση Μουσταφά Ακκιντζιή – Μάθιου Κιντ.Στο επίκεντρο η επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο.

images-akinci-kidd-akinci-matthewkidd

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή είχε χθες συνάντηση με τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας, Μάθιου Κιντ.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ, Ακκιντζιή και Κιντ συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και την διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα και θα έχει ως αντικείμενο το ακανθώδες κεφάλαιο, που αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.
Στη συνάντηση παρίστατο η ειδική σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη για Πολιτικές Υποθέσεις και Ιστορία, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί.Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

images-lefka-occupie-cyprus-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Εν τω μεταξύ, το κατοχικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι η κατεχόμενη Λεύκα θα γίνει λεγόμενη επαρχία.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γκιουνές, η λεγόμενη επιτροπή νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων της ψευδοβουλής έχει ”ψηφίσει” σχετικό ”νομοσχέδιο”.
Ο λεγόμενος πρωθυπουργός του κατοχικού καθεστώτος, Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε ότι η ”ανακήρυξη” της κατεχόμενης Λεύκας σε ”επαρχία” θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.
Ισχυρίστηκε ότι μετά την παράνομη ανακήρυξη της Λεύκας σε λεγόμενη επαρχία, θα εντατικοποιηθεί η ανάπτυξη της κατεχόμενης περιοχής στον κοινωνικο-οικονομικό τομέα και στον τομέα του πολιτισμού και πως αυτό θα συμβάλει στην αναγέννηση της κατεχόμενης περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>