Ανησυχία ότι ο Ταγίπ Ερντογαν μπορεί να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό το τελευταίο λεπτό, εκφράζει ο Τούρκος ακαδημαϊκός Αχμέτ Ινσέλ.

images-axmet-insel-turkey-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος Αχμέτ Ινσέλ, που βρίσκεται στη Γαλλία, προειδοποίησε για τη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογαν στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Αχμέτ Ινσέλ έκαμε την προειδοποίηση προσφωνώντας εκδήλωση στα κατεχόμενα, για τους γιορτασμούς με αφορμή την τεσσαρακοστή-έκτη επέτειο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τη Γαλλία.
Αναφερόμενος στη σημερινή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, ο ακαδημαϊκός Ινσέλ υποστήριξε ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βρίσκεται σε κρίσιμο δίλημμα.
Το Κόμμα αυτό, συνέχισε, βρίσκεται σε απόσταση από τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις.
Είπε επίσης ότι έχει συζητηθεί το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται στη χώρα.
Υπάρχουν, πρόσθεσε, τα γεγονότα στη Συρία και το Κουρδικό πρόβλημα.

images-erdogan-n-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ο Τούρκος ακαδημαϊκός επισήμανε επιπρόσθετα ότι ο πρόεδρος Ερντογαν χρειάζεται την υποστήριξη του Εθνικιστικού Κόμματος προκειμένου να ψηφισθεί η νομοθεσία για το προεδρικό σύστημα.
Θα δούμε, διερωτήθηκε, πώς ο πρόεδρος Ερντογαν, που χρειάζεται την υποστήριξη των εθνικιστών, θα λύσει το Κυπριακό.
Επισήμανε επίσης ότι για όσο καιρό ο Ταγίπ Ερντογαν πιέζεται σε θέματα, που αφορούν την εξωτερική πολιτική, πιέζεται επίσης σε θέματα εσωτερικής πολιτικής λόγω του προεδρικού συστήματος.

images-occupied-cyprus-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82images-anasta-akinci-spehar-talks-m-prtalks17062016-4
Το Κυπριακό, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, μπορεί να πάει κάτω από το αυλάκι.
Ο Αχμέτ Ινσέλ είπε ότι το προεδρικό σύστημα είναι το πρώτο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη του Ταγίπ Ερντογαν.
Για το λόγο αυτό, ανέφερε, η ανησυχία του είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό το τελευταίο λεπτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>