Σε πενταμερή θέλει η Τουρκία να περάσουν, το συντομότερο, οι δύο πλευρές στο Κυπριακό.Δηλώσεις Τσαβούσογλου.

images-cavusoglu-new-nn-n_102853_1

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο διένυσαν μεγάλη απόσταση στα τέσσερα κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία στήριξε τις διαπραγματεύσεις και έκαμε ό,τι μπορούσε για να συνεισφέρει σε αυτές, όπως ισχυρίστηκε.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα.

images-mont-territory-3-photo-map
Η Αγκυρα, συνέχισε, θέλει να περάσουν το συντομότερο σε πενταμερή διάσκεψη και να καταλήξει με επιτυχία αυτή η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που είναι η τελευταία ευκαιρία, κατά την έκφρασή του.

images-mouftooglu-turkey-forein-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Νωρίτερα, ο νέος εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσείν Μουφτούογλου δήλωσε ότι η προσδοκία της Τουρκίας στο στάδιο αυτό είναι οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα και με εποικοδομητική αντίληψη ώστε να οριστεί ημερομηνία για την πενταμερή σύνοδο, η οποία αποτελεί το τελικό στάδιο και να επιτευχθεί περιεκτική λύση στο Κυπριακό, πριν από το τέλος του 2016.
Η Αγκυρα, είπε, θα συνεχίσει να στηρίζει με αποφασιστικότητα τη διαδικασία των εντατικών διαπραγματεύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>