Η προσάρτηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία είναι επίσης εναλλακτική λύση, δηλώνει προκλητικά ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

images-occupied-cyprus-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία, μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση κατά την οποία δεν εξευρεθεί λύση.
Ισχυρίστηκε ότι η προσάρτηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία ή τα μοντέλα της Ταϊβάν και του Κοσσυφοπεδίου, είναι μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις.
Ο Ερτουγρούλολου είπε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του τρέχοντος έτους για λύση του Κυπριακού, παρά τη διαφορετική άποψη, που εκφράζει ο Μουσταφά Ακκιντζιή.

images-ban-ana-akinci-mont-peleran-mont-peleran-sta-dyskola-bainoun-anastasiadis-kai-akintzi
Ούτε ναι ούτε όχι θέλει να πει η Ελληνική Κυπριακή πλευρά και η πιο λογική εξέλιξη θα είναι να μην διενεργηθεί δημοψήφισμα, ισχυρίστηκε.
Περαιτέρω ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στο μέλλον η ασφάλεια και η εξωτερική πολιτική της Τουρκοκυπριακής κοινότητας θα βασίζεται στην Τουρκία και μόνον σε εσωτερικά ζητήματα και θέματα της κοινότητας θα έχει αυτονομία, όπως τα μοντέλα της Ταϊβάν και του Κοσσυφοπεδίου.
Προσάρτηση με στην Τουρκία, ισχυρίστηκε, θα είναι μιά εναλλακτική λύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>