Αγκυρα και κατοχικό καθεστώς ετοιμάζουν λεγόμενο πρωτόκολλο για παράνομη μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images-electricity-turkey-occupied-cyprus-tt2

Υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο ”Φθάνει ηλεκτρισμός από την Τουρκία”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Σταρ Κίπρις, γράφει ότι ο ούτω καλούμενος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Σουνάτ Ατούν, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράκ Αλμπαϋράκ, για να προετοιμάσουν λεγόμενο πρωτόκολλο αναφορικά με την παράνομη μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων.
Ο Σουνάτ Ατούν έκαμε την ανακοίνωση σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του λεγόμενου επιμελητηρίου ηλεκτρολόγων μηχανικών.

images-electricity-occupied-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Σύμφωνα με την Σταρ Κίπρις, ο λεγόμενος υπουργός Ενέργειας επισήμανε τις αυξανόμενες ανάγκες των κατεχομένων σε ενέργεια κάθε ημέρα, που περνά και είπε ότι θα προσπαθήσει μαζί με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας να προετοιμάσουν ”πρωτόκολλο” για μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία.
Μόλις ετοιμασθεί, πρόσθεσε, οι δύο ”υπουργοί” θα υπογράψουν το παράνομο πρωτόκολλο.
Ο Σουνάτ Ατούν υποστήριξε ότι η παράνομη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με υποθαλάσσια καλώδια θα συμβάλει στην ”ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>