Επαφές Σερντάρ Ντενκτάς στην Αγκυρα για Κυπριακό και οικονομία.

images Serdar Denktas   αρχείο λήψης

Ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και ”υπουργός Οικονομίας”, Σερντάρ Ντενκτάς, πήγε στην Αγκυρα, όπου είχε συναντήσεις με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, υπεύθυνο για Κυπριακές Υποθέσεις Τουγρούλ Τουρκές και τον υπουργό Οικονομικών Νασί Αγκμπάλ.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϋράκ, Τουρκές και Ντενκτάς αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.
Εκτιμάται ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς ζήτησε από τον Τουγρούλ Τουρκές να ασκηθούν πιέσεις στον Μουσταφά Ακκιντζιή για να εμμείνει στις ”κόκκινες γραμμές” της Τουρκίας και να δεχθεί να περιλάβει στη διαπραγματευτική του ομάδα και ”εκπρόσωπο” της ψευδοκυβέρνησης συνασπισμού.
Τόσο ο λεγόμενος πρωθυπουργός Χουσείν Οζγκιουργκιούν όσο και ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός, διαφωνούν ριζικά με την πολιτική, που ακολουθεί ο Μουσταφά Ακκιντζιή στο Κυπριακό.

images occupied Cyprus MAP  αρχείο λήψης
Με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών, Νασί Αγκμπάλ, ο Σερντάρ Ντενκτάς συζήτησε λεγόμενα κοινά προγράμματα οικονομικής συνεργασίας, τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των δύο ”χωρών” και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της ”δημόσιας χρηματοδότησης”.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες και μετά την ανάληψη της ”εξουσίας” από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατικό Κόμμα, πέτυχαν να καλύψουν αρκετό έδαφος στον τομέα της οικονομίας, προσθέτοντας πως αυτό οφείλεται στη θετική προσέγγιση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>