Τούρκος στρατιώτης νεκρός και τρεις τραυματίες στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.Πρώτες απώλειες των Τουρκικών δυνάμεων.

 

images Jarablus Turkey Attack N    images

Τις πρώτες απώλειες είχε το απόγευμα η Τουρκία στην εισβολή της στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τα Τουρκο-Συριακά σύνορα και την παρεμπόδιση των Κούρδων της Συρίας να επεκτείνουν την επικράτειά τους στο Συριακό έδαφος.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, από ροκέτα, που εκτοξεύθηκε από περιοχή, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας και συγκεκριμένα μέλη της Κουρδικής Δημοκρατικής Ενωσης, σκοτώθηκε Τούρκος στρατιώτης και τραυματίστηκαν τρεις.
Τουρκικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η ροκέτα έπληξε Τουρκικό άρμα μάχης κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου η Τουρκία εισέβαλε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

images Xakkari MAP Southeast Turkey    images
Στη νοτιανατολική Τουρκία, εξάλλου, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε σημερινή επίθεση Κούρδων ανταρτών.
Σύμφωνα με το Ανατολή, η επίθεση διενεργήθηκε εναντίον στρατιωτικής βάση στην επαρχία Χακκαρί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>