Η Τουρκία δεν αφήνει καμμιά προοπτική για την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεών της από την Κύπρο και τον τερματισμό των εγγυήσεών της.

images Greece Turkey MAP  images

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με χθεσινή ανακοίνωση, απορρίπτει ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την ανάγκη αποχώρησης των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι οι δηλώσεις για προϋποθέσεις ”εκ των ων ουκ άνευ”, εγείρουν αμφιβολίες, όπως ισχυρίζεται, για την ειλικρίνεια και τις προσδοκίες της Ελλάδας στο Κυπριακό.
Η ανακοίνωση, όπως αναφέρεται, εκδόθηκε σε απάντηση ανακοίνωσης του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας έντεκα Αυγούστου, με την οποία η Ελλάδα τόνισε ότι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

images Occupied Cyprus RED    images
Στην ανακοίνωση αναφερόταν επίσης ότι η Αγκυρα δεν φαίνεται να επιθυμεί να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσον υπάρχουν ή όχι πραξικοπηματίες μεταξύ των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο.
Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την ανακοίνωσή του, καλεί την Ελλάδα να τηρήσει δήθεν πιο εποικοδομητική και ρεαλιστική στάση.
Η Αγκυρα,προστίθεται, αναμένει από την Αθήνα να τερματίσει τις δηλώσεις, που δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό και τις προσπάθειές της να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία αναφορικά με την απόπειρα πραξικοπήματος, κατά τους ισχυρισμούς της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>