Πανηγύρια στήνουν αύριο στα Κόκκινα οι κατοχικές αρχές, με αφορμή τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας από την Τουρκία τον Αύγουστο του 1964.

images Occupied Cyprus RED    images

Το κατοχικό καθεστώς οργανώνει αύριο στα Κόκκινα, πανηγύρια, με αφορμή τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζιή.
Ο κατοχικός ηγέτης αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή με ελικόπτερο.
Σε μήνυμα, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε προκλητικά ότι οι Τουρκοκύπριοι θα υπάρχουν πάντα στην Κύπρο.

images Ozgurgun  images
Ισχυρίστηκε ότι τα γεγονότα στα Κόκκινα καταδεικνύουν πως ο Τουρκικός λαός, κατά την έκφρασή του, της Κύπρου, δεν θα υποκύψει ποτέ σε καμμιά πίεση και θα υπεραμυνθεί της σημαίας του, όπως είπε.
Θα πρέπει, πρόσθεσε, να διασφαλισθεί ότι δεν θα επαναληφθούν οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος.
Ο ψευδοπρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ”Τουρκικός λαός” της Κύπρου ίδρυσε το “κράτος` του” ύστερα από μεγάλο αγώνα και με τις εγγυήσεις της Τουρκίας και θα συνεχίσει να υπάρχει για πάντα στην Κύπρο με τη στήριξη της Αγκυρας.

images Tillyria   images

Οι βομβαρδισμοί στην Τηλλυρία έγιναν στις οκτώ και εννέα Αυγούστου του 1964.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>