Τα στρατεύματα της Γερμανίας πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα, αν η Τουρκία αρνείται τις επισκέψεις στη βάση Ιντζιρλίκ, δηλώνουν Γερμανοί βουλευτές.

 

images Intzirlik Base Turkey    7104e580-12f9-11e3-b5f2-99876de3f62e-jpg20141014123732

Πολλοί Γερμανοί βουλευτές δήλωσαν ότι οι Γερμανοί στρατιώτες, που υπηρετούν στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ, θα πρέπει να επιστρέψουν στη Γερμανία αν η Αγκυρα συνεχίσει να παρεμποδίζει Γερμανούς βουλευτές να επισκέπτονται τη βάση.
Η Τουρκία, σε αντίδραση μετά την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τη Γερμανική βουλή, απαγόρευσε σε Γερμανούς βουλευτές να επισκέπτονται την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους 250 Γερμανούς στρατιώτες, που βρίσκονται στη βάση αυτή και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του Νάτο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Ωστόσο, δεν διατύπωσε καμμιά απειλή για απόσυρσή τους.Το θέμα, είπε, συζητείται μεταξύ του Βερολίνου και της Αγκυρας.

images Merkel Erdogan   n_101406_1
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρώϋτερ, ο ηγέτης της Γερμανικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων, Τζεμ Οζντερίμ, μουσουλμανικής καταγωγής, δήλωσε σε Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη.
Ως βουλευτές, πρόσθεσε, που αποφασίσαμε την αποστολή Γερμανών στρατιωτών στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουμε πού βρίσκονται και ποιά είναι η κατάστασή τους, και θα πρέπει να μπορούμε να συνομιλήσουμε μαζί τους.
Ο Τζεμ Οζντερίμ προειδοποίησε ότι αν αυτό δεν είναι δυνατό στην Τουρκία, τότε οι στρατιώτες θα πρέπει να επιστρέψουν στη Γερμανία.
Σημειώνεται ότι η βουλή της Γερμανίας έχει εγκρίνει δαπάνη για την αποστολή των στρατιωτών και για επενδύσεις σε έργα υποδομής στη βάση Ιντζιρλίκ.

images Germany Bundesbad   images
Ο Αντρέας Σιούερ, γενικός γραμματέας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ενωσης, η οποία συμμετέχει στον συντηρητικό συνασπισμό με το κόμμα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ,
δήλωσε ότι η Αγκυρα θα πρέπει να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες.
Η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογαν, πρόσθεσε, μπορεί να οδηγήσει στην αποχώρηση των Γερμανών από τη βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>