Πρόοδος σημειώθηκε στη σημερινή συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακκιντζιή στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

images Anasta Akinci Spehar Talks   m-PRtalks17062016-4

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή, σημειώθηκε πρόοδος και πως υπάρχει καλό έδαφος για να καταλήξουν στα θέματα των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης και των συνιστωσών πολιτειών.
Μιλούσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο διεξαγωγής των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.
Σε ερώτηση κατά πόσον άρχισε η εντατικοποιημένη φάση των διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι η συνάντηση ήταν παραγωγική.
Ασχοληθήκαμε, πρόσθεσε, με τα θέματα των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης και των συνιστωσών πολιτειών και σημειώθηκε πρόοδος.Υπάρχει καλό έδαφος, σημείωσε, για να καταλήξουμε.

images Anasta Eide Spehar   m-PRtalks17062016-1
Κατά την επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, θα συζητηθούν οι αρμοδιότητες του κράτους για σύναψη διεθνών Συνθηκών και το θέμα των Συμφωνιών Συνεργασίας μεταξύ κεντρικού κράτους και συνιστωσών πολιτειών.
Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη της νέας Ειδικής στην Κύπρο Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Παρών ήταν και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα.
Η συνάντηση, η πρώτη στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό,  διήρκεσε πέντε περίπου ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>