Αν οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Εθνών υιοθετηθούν πλήρως, το Κυπριακό μπορεί να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, τονίζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

images Summ Anasta Ban NN  CjIulpxUYAEL8wt

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συμμετέχει στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής, στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι οι ηγεσίες πρέπει να απέχουν από πολιτικές, που έχουν επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της κυριαρχίας άλλων κρατών.
Μιλούσε σε παρέμβαση κατά τη συζήτηση για τον ρόλο των ηγεσιών στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ερχόμενος από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία εδώ και σαράντα-δύο χρόνια βιώνει τη βίαιη διαίρεση, ευελπιστεί πως οι ηγεσίες των ενδιαφερομένων μερών θα επιδείξουν την αναγκαία τόλμη για τη λήψη αποφάσεων στη διαπραγματευτική διαδικασία.
Τόνισε επίσης ότι έχει την έντονη πεποίθηση πως λύση [στο Κυπριακό] μπορεί να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν αν οι αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Εθνών υιοθετηθούν πλήρως.

images Summit Turk  Anasta αρχείο λήψης
Στο περιθώριο της συνόδου ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συναντήσεις με την Γερμανίδα Καγελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Μαρκ Ρούτε.
Συζητήθηκαν η παρούσα φάση του Κυπριακού και οι Ευρω-Τουρκικές σχέσεις.
Απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δείπνο, που παραθέτει προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ο πρόεδρος της Τουρκίας.

images UN World Humanitarian Summ    images
Κατά την άφιξή του στη σύνοδο, τον πρόεδρο Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Αννα Ανδρέου.
Εξω από το ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κυματίζει η σημαία της Κύπρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *