Σε σημείο κορεσμού το Κυπριακό, υποστηρίζει ο Μουσταφά Ακκιντζιή.

images Occupied Cyprus RED    images

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή, υποστήριξε ότι το Κυπριακό έχει εδώ και καιρό, που έχει φθάσει σε σημείο κορεσμού, όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα.
Μιλούσε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της συντεχνίας Καμού Σεν, όπως μεταδόθηκε από την κατεχόμενη Λευκωσία.
Ο Μουσταφά Ακκιντζιή είπε ότι το 2016 είναι το σημείο, που εξαντλήθηκε ο κορεσμός.
Οταν σκέφτομαι, πρόσθεσε, τί μπορεί να γίνει ύστερα το 2016 θα κάμουμε μια τρύπα στο νερό, κατά την έκφρασή του.
Σημείωσε πως αν έρθει το 2017 και οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται ακόμη, το 2018 θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, και η ”νότια” Κύπρος, όπως είπε, θα ζει σε αυτούς τους ρυθμούς.

images Akinci Foto   images
Ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε πως αν ούτε το 2018 υπάρξει κάτι και μείνει για το 2019, θα τραβήξει πάρα πολύ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες οι πλευρές πρέπει να αντιληφθούν την σημαντικότητα των επομένων επτά μηνών.
Μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία την Κυριακή, είπε, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο οι δύο πλευρές θα εργασθούν με όλες τους τις δυνάμεις πιο εντατικά για λύση, διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα.

images Baris Bourtzu Occup    baris-burcu_555ad521
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, επανέλαβε ότι τα κεφάλαια, που αφορούν το εδαφικό και τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, θα συζητηθούν στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Η συζήτηση των θεμάτων αυτών, πρόσθεσε, μέσω του Τύπου δεν συμβάλλει καθόλου θετικά στη διαδικασία”.
Ο Μπαρίς Μπουρτζιού ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί μια άκαιρη συζήτηση και φάνηκε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι εναντίον των εγγυήσεων της Τουρκίας, ενώ η Τουρκοκυπριακή πλευρά δίδει σημασία και έχει ευαισθησία όσον αφορά τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>