Η Τουρκία θα διατηρήσει εποικοδομητική προσέγγιση προς τη Ρωσία, παρά το ότι αγνοεί, δήθεν, τις προσπάθειες της Αγκυρας, για αποκλιμάκωση της μεταξύ τους έντασης.Δηλώσεις Ιμπραχίμ Καλίν.

images Russia Turkey Flags  images

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογαν, δήλωσε ότι η Τουρκία θα διατηρήσει την καλή θέληση και την εποικοδομητική προσέγγιση προς τη Ρωσία, παρά το ότι η Μόσχα αγνοεί, κατά την έκφρασή του, τις προσπάθειές της για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ιμπραχίμ Καλίν, σε δήλωση, ανέφερε ότι η Ρωσία αγνόησε τις προσπάθειες της Τουρκίας για την επίλυση ζητημάτων [τα οποία δεν καθόρισε] και δεν απάντησε σε τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου Ερντογαν.
Ανέφερε επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμίρ Πούτιν, μετά την τελευταία παραβίαση, όπως ισχυρίστηκε, του Τουρκικού εναερίου χώρου από Ρωσικό μαχητικό στις 29 περασμένου μηνός.
Ωστόσο, πρόσθεσε, η Ρωσική πλευρά και πάλι τήρησε αρνητική στάση.
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αγκυρας και της Μόσχας διακόπηκαν μετά την κατάρριψη Ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, με τον ισχυρισμό ότι παραβίασε τον εναέριο της χώρας.
Η Ρωσία απέρριψε και τους δύο ισχυρισμούς της Τουρκίας.

images Erdogan NEW Alone     aa_picture_20141103_3692468_high-jpg20141104134845
Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης για το Συριακό, ανεστάλησαν, λόγω των Ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία.
Υποστήριξε επίσης ότι από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν εκατοντάδες αθώοι Σύροι, γυναίκες και παιδιά.

images Putin Alone   images
Η Μόσχα απέρριψε τους ισχυρισμούς και μετά την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού επέβαλε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.
Κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι δεν κατάφερε να παρουσιάσει στοιχεία πως το Ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο.Για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, η Ρωσία ζητεί απολογία από την Αγκυρα και καταβολή αποζημιώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>