Θορυβημένη η Τουρκία από τη συμφωνία Ρωσίας – Αρμενίας, για ενοποίηση των συστημάτων αεράμυνάς τους.

images Russia Armenia Forei Minist   n_92995_1

Η Τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για τη συμφωνία, που συνήψαν η Ρωσία και η Αρμενία για ενοποίηση των συστημάτων αεράμυνας των δύο χωρών.
Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την ανακοίνωση της Αρμενίας ότι τερματίζεται η εκεχειρία με το Αζερμπαϊτζάν σε σχέση με τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ Ντέηλυ Νιούς, η Αγκυρα θεωρεί ότι οι δύο αυτές εξελίξεις αυξάνουν τον κίνδυνο για συγκρούσεις στον Καύκασο.
Τούρκος αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε στη Χουριέτ, ότι η Ρωσία και η Αρμενία θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες, κατά την έκφρασή του, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη στον Καύκασο.
Δήλωσε επίσης ότι η Αγκυρα τάσσεται υπέρ της συνέχισης των καλών γειτονικών σχέσεων στον Καύκασο.

images Russia Armenia MAP  αρχείο λήψης
Η Ρωσία και η Αρμενία αποφάσισαν την ενοποίηση των αμυντικών τους συστημάτων για να ενισχύσουν την αεροπορική κάλυψη των συνόρων τους στον Καύκασο.
Οι υπουργοί Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέϊ Σόϊγκου και της Αρμενίας, Σεϊράν Οχανιάν, υπέγραψαν προχθές συμφωνία για Κοινό Αεροπορικό Αμυντικό Σύστημα στον Καύκασο.
Εν τω μεταξύ, η Αρμενία ανακοίνωσε ότι δεν υφίσταται πλέον η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με το Αζερμπαϊτζάν σε σχέση με τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και χαρακτήρισε ”πόλεμο”, τις συχνές αψιμαχίες στα σύνορά τους.
Το Αρμενικό υπουργείο Αμυνας, σε ανακοίνωση μετά τις συνομιλίες στην Ελβετία, το περασμένο Σαββατοκυρίακο, μεταξύ των ηγετών της Αρμενίας Σερτζ Σαργκισιάν και του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, για το μέλλον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε ότι οι συνομιλίες φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει σε κανένα αποτέλεσμα.

images Armenia Azerbaitzan MAP   αρχείο λήψης
Αυτό, που έχουμε σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρμενικού υπουργείου Αμυνας, είναι ο πόλεμος.
Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη ”πόλεμος”, πρόσθεσε, αφού δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός.
Κατηγόρησε επίσης το Αζερμπαϊτζάν για στρατιωτικές προκλήσεις κατά μήκος των κοινών συνόρων τους.
Από πλευράς του, το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία ότι κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>